Sådan kan du øge dit tøjs holdbarhed

Sådan kan du øge dit tøjs holdbarhed

Et af de første skridt i retning af en etisk og bæredygtig garderobe, er at få dit tøj til at holde længere. Ikke alene sparer det dig for tid- og penge. Det reducerer også vores samlede forbrug og CO2-fodaftryk.

Der findes mange måder at få vores tøj til at holde i længere tid. Du får her nogle input og guide til gode vaner, der kan hjælpe dig med at forlænge dit tøjs levetid.

 

Køb tøj af kvalitet

Vil du hellere købe én dyr jakke, der overlever flere sæsoner eller at bruge penge på 2-5 nye billigere jakker hver sæson? Ud over at være bedre for planeten, vil tøj af højere kvalitet ofte holde meget længere på grund af bedre materialer og opbygning. Så vær ikke bange for at bruge lidt mere af din økonomi på items af kvalitet. En sidegevinst er desuden, at du typisk værdsætter dem langt mere, samtidig med at de holder sig længere end varer, der er trendfokuserede.

Du kan finde en masse kvalitetsvarer på Sharedrobes’ app.

 

Vask mindre og mildere

Selvfølgelig skal du ikke gå rundt lugte. Men tænk over, hvad dit tøj gennemgår, hver gang du vasker det. Det er ikke kun sandsynligt, at det drænes for sin farve og det kan ende i en varm tørretumbler for kun at krympe, falme og nogle gange falde fra hinanden. Medmindre noget er synligt snavset eller lugten begynder at opstå, skal du tage udfordringen med at bære dit tøj mindst tre gange, før de rammer vaskemaskinen. 

 

Vask mørkt tøj indefra og ud

For at undgå, at alt dit yndlings mørke tøj falmer, skal du vaske dem indefra og ud for at bevare deres farve. Det samme gælder for T-shirts med print på. Ved at dreje dem udad forhindrer printen i at revne og falme.

 

Fold tungere trøjer på en hylde

Hvis du hænger tunge trøjer på en bøjle, begynder stoffet at strække sig, og du vil have en trist, hængende trøje, som du ikke vil have på. Så opbevar dine større trøjer på hylden, og overlad bøjlerne til tøj der ikke vejer lige så meget 

Et ekstra tip; sørg for at købe bøjer af bedre kvalitet. Selvom det kan være lidt dyrere, så holder træbøjler længere og passer bedre på dine tøj.

Back to blog