Our Shift – aktivistiske modeartikler med et grønt budskab

Our Shift – aktivistiske modeartikler med et grønt budskab

Stop afbrændingen af tøj og få øjnene op for vigtigheden af at udnytte allerede producerede tekstilmaterialer. Sådan lyder budskabet fra det innovative upcycle modebrand Our Shift, der med sine cool og aktivistiske designs søger at bidrage til en mere ansvarlig og bæredygtig modeindustri. Lær mere om brandets mission og grønne budskab i dette blogpost.

Et opgør mod tekstilspild

Årligt bliver op mod 677 tons tøj sendt til forbrændingsanlæg af danske tøjbutikker og -producenter. Det viser en undersøgelse, som affalds-rådgivningsfirmaet Econet har foretaget for Forbrugerrådet Tænk. Med dette undersøgelsesresultat i mente er det måske ikke så overraskende, at modeindustrien er den næstmest forurenende i verden. Our Shift er et af de innovative modebrands, der med sine upcyclede designs går forrest i kampen om at minimere tekstilspild. For at forhindre tøj i at blive sendt til afbrænding på lossepladser, gør brandet brug af det uudnyttede tekstilmateriale, der allerede er blevet produceret – nemlig genbrugs- og restmaterialer. Materialerne upcycles så til nye items, der med brandets egne designs og personlige touch ender som de fede og unikke items, som Our Shift er kendt for.

“To prevent the clothes from being burned in landfills, we’re using what has already been produced. We upcycle it with our own design which we call firepiping, which makes the garment more interesting and up to date.” – Sara, co-founder af Our Shift

Our Shift – aktivistiske modeartikler med et grønt budskab

Ikke nok med at brandet anvender genbrugs- og restmaterialer. Brandets designs promoverer også aktivistiske budskaber med henblik på at skabe social og politisk forandring i modebranchen. Eksempelvis har brandet produceret aktivistiske jumpers med teksten ‘Stop F*cking Burning Clothes’ på forsiden. Det aktivistiske design sender altså et klart budskab om at minimere produktionen af nyt tekstilmateriale og i stedet for øjnene op for værdien i at upcycle og udnytte allerede producerede tekstilmaterialer.

Our Shift

De unikke upcyclede fashion items fra Our Shift finder du på Sharedrobes!

 

Af: Michelle Andersen

Back to blog