Monte Home – mode med kærlighed til naturen

Monte Home – mode med kærlighed til naturen

Kærlighed til naturen og en vision om at gøre en forskel. Disse elementer står i centrum for modebrandet Monte Home, hvis modeartikler håndstrikkes af kvinder i Montenegro. Læs med i dette blogpost for at lære mere om brandets mission og bæredygtige værdier.

Monte Home – mode med kærlighed til naturen

Monte Home blev grundlagt af Zana Labovic med en vision om at gøre en forskel for kvinder i Montenegro og være med til at øge deres levestandard. Selv har Zana montenegrinsk blod løbende i årene og elsker Montenegros smukke og storslåede bjerglandskab. Derfor besluttede hun sig efter endt uddannelse for at grundlægge en modeforretning, der støtter strikkende kvinder i Montenegro.

“Naturen er en stor del af mit liv, og jeg vil gøre mit til, at naturen kommer lidt tættere på dig. Monte Home er en virksomhed, hvor fokus både er at skabe en forskel for montenegrinske kvinder, men ligeledes at gøre brug af håndværksmæssige traditioner, i en bæredygtig sammenhæng. Det finder jeg meget inspirerende” – Zana Labovic, CEO og founder af Monte Home

Monte Home

Bring naturen ind i dit hjem

Brandets modeartikler, der inkluderer beanies, veste og sweaters af 100% uld, strikkes alle i hånden hjemme hos de montenegrinske kvinder. Det anvendte uld stammer fra fåreflokke, som kvinderne og deres familier selv ejer, og som strejfer rundt på deres gårde og i de omkringliggende bjerge. Når man køber et item fra Monte Home, bringer man således et stykke af naturen ind i sit hjem. 

Ønsker man som forbruger at udvise bedre omsorg for naturen gennem eget tøjforbrug, anbefaler Zana, at man foruden at købe modeartikler af god kvalitet og med længere levetid også bør undgå tekstilmaterialer, der udskiller plastikrester under vask.

“Vasker vi polyester, får vi plastikrester i vandet. Vasker vi uld, bomuld, silke, kashmir, bambus osv. forurener det ikke lige så meget. For det er naturligt og bliver vasket ud i naturen igen”. – Zana Labovic

Alle de fine håndstrikkede modeartikler fra Monte Home kan du finde på Sharedrobes!

 

Af: Michelle Andersen

Back to blog