Minimalist March – sådan organiserer du din garderobe!

Minimalist March – sådan organiserer du din garderobe!

Denne måneds #SharedrobesChallenge er Minimalist March! 

Det er endelig forår, solen er begyndt at vise sit ansigt, og vi er så klar til at lægge denne vinter bag os. Der findes ikke et bedre tidspunkt end nu til at få organiseret din garderobe! Der findes ikke noget mere tilfredsstillende end at have et nyligt organiseret klædeskab – nyvasket sengetøj kan knap overgå det. 

Derfor har vi i denne måned fokus på at få ryddet ud og organiseret vores klædeskab, så vi kan starte foråret ud med masser af plads og ny energi! Så kan vi virkelig sætte pris på vores tøj. 

Hvis du ikke helt ved, hvordan du skal gribe det an, og det måske virker som en uoverskuelig opgave, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi står nemlig klar til at hjælpe dig med en guide til, hvordan du kan få ryddet ud i dit skab. Fordelene er mange ved at have et organiseret klædeskab. Blandt andet vil du opleve færre tøjkriser, færre impulskøb og færre fejlkøb, da du er mere opmærksom på, hvad du allerede har hjemme i skabet. 

Det er også den perfekte anledning til at starte eller opdatere din garderobe i Sharedrobes’ app. På denne måde er du aldrig i tvivl om dine favorit items, du kan planlægge dine outfits og meget mere! Farvel til tøjkriser og unødvendige impulskøb! Det kan hverken din økonomi eller klimaet støtte op om. 

Step by step guide til hvordan du bedst får ryddet ud i dit klædeskab! 

Step 1: Find et godt tidspunkt

Find en dag, hvor du har tid og energi til at gå i dybden med dit tøj. Sørg for at dine omgivelser er ryddelige. På den måde er du allermest motiveret til at starte din Minimalist March! 

Step 2: Ryd ud! 

Tøm hele dit skab og dit tøjstativ. På den måde er du tvunget til at tage stilling til alle items i din garderobe. 

Step 3: Sortér! 

Nu kommer den rigtige udfordring, for nu skal vi i gang med at sortere. 

En god idé kan være at sortere dit tøj i 4 bunker. 

 1. To keep
  Den første bunke er til det tøj, som du elsker og bruger regelmæssigt. Det er tøj, som er din stil, som du kan passe, som du ikke har 10 forskellige slags af og som kan passe ind i flere forskellige outfits. 
 2. To sell
  Den næste bunke er til det tøj, som en anden helt sikkert vil få mere glæde af. Dette er den allermest bæredygtige måde, du kan skille dig af med tøj på, da du bidrager til, at dit tøjs liv er cirkulært. Du kan sælge dit tøj online via diverse platforme eller fysiske alternativer som private vintage-butikker eller koncepter, hvor du lejer en stand i en genbrugsbutik. Desuden har du helt sikkert nogle veninder, der vil elske at kigge denne bunke igennem, og finde deres nye favorit item. Sharing is caring <3
 3. Donér
  Noget tøj duer ikke til videresalg, og der er ingen anden udvej end at donere det. Vær dog opmærksom på, at kun ca. 10% af alt doneret tøj bliver solgt eller givet videre. Der bliver doneret alt for meget tøj, og meget af det ender derfor alligevel med at blive dumpet i verdens fattigste lande … Derfor er det altid bedst selv at stå for at tøjets livscyklus forbliver cirkulær. Tøjet kan doneres i genbrugsbutikker eller i diverse forretninger. 
 4. Bunken, du ikke lige kan tage stilling til lige nu. 
  Et god idé til det tøj, du ikke kan tage stilling til lige nu, er at pakke det væk i lidt tid. Så kan du pakke det frem igen om et par måneder og revurdere din beslutning. Enten vil du opleve følelsen af nyt tøj og fornyet kærlighed til dit item, ellers vil du indse, at du ikke har savnet dit item, og at det nemt kan undværes og sælges eller gives væk. 

Step 4: Få hele bunke 1 lagt tilbage på plads

5 GODE TIPS TIL AT SORTERE DIT TØJ: 

 • Kategorisér dit tøj. På denne måde kan du nemt se om du har overflod af jeans og kjoler og en mangel på skjorter og toppe. Så undgår du at købe items, som du ikke behøver. Du behøver nemlig ikke 10 par blå jeans. 
 • Overvej hver enkelt item og stil spørgsmål. Er det her min stil? Har jeg brugt dette item inden for de sidste 3 måneder? Hvad værdi giver dette item min garderobe? Kan jeg bruge dette item på mere end én måde? 
 • Overvej dit item i alternative outfits – sæt dit tøj sammen på nye måder og genvind kærligheden til dit tøj. 
 • Overvej upcycle muligheder. Kan jeg optimere dette item, så det passer bedre til min nuværende stil og krop? 
 • Tag dig god tid, og sæt pris på dit tøj og dit klædeskab. 

Tip! Husk at uploade dine keep items bunke inde i Sharedrobes appen. På den måde mister du aldrig overblik over din garderobe og fede outfits og sammensætninger igen. 

En anden god måde at organisere dit skab er via the KonMari method.

Deltag i vores Sharedrobes Challenge – Minimalist March på sociale medier, og giv os dit take på en forårsoprydning i dit klædeskab! Husk at tagge os #SharedrobesChallenge #MinimalistMarch. Vi reposter alle opslag i vores story.

 

Af: Kathrine Dovnborg Frederiksen

Back to blog