Hvad er Fast Fashion?

Hvad er Fast Fashion?

Du har sikkert hørt udtrykket ”fast fashion” før. Men, hvad betyder det? Og hvordan kan vi i fremtiden forhindre det stigende problem i modeindustrien?

 

Hvad er fast fashion?

Fast Fashion er en design-, fremstillings- og markedsføringsmetode med fokus på hurtigt at producere store mængder tøj. På den måde kan store brands følge med på trends – dog af en lavere kvalitet. 

Denne metode indenfor fremstilling af tøj, er resulteret i en industriomspændende bevægelse mod overvældende mængder forbrug, da der bliver produceret mere end der bliver brugt. Desværre medfører det skadelige påvirkninger på miljøet, beklædningsarbejdere og i sidste ende forbrugernes økonomi.

 

Hvorfor bør vi undgå det?

For at give dig en idé om problemets omfang, bliver der produceret 80 milliarder beklædningsgenstande om året – det er altså over 10 stykker tøj pr. hvert individ på jorden.

Det er 400% mere end det producerede for 20 år siden. Derudover bliver et fast fashion item i gennemsnittet kun brugt 10 gange, inden det smides ud. 

Problemet med det hurtige modesystem er, at størstedelen af ​​genstandene hverken genbruges eller doneres. Og fordi så meget tøj bliver smidt ud, påvirker det alt fra vandforbruget, drivhusgasser, giftstoffer og menneskerettigheder. 

 

Hvad kan DU gøre?

Der er mange ting du kan gøre for at minimere om problemet, og forhindre at det fortsætter i fremtiden. For det første bør man ikke købe efter trends, men i stedet, hvad man kan se sig selv gå med i flere år. I længden bliver det meget dyrere at bukke under for fast fashion industrien, da tøjet skal udskiftes tit. 

Hvis du føler, at du ikke har råd til de lidt dyrere kvalitetsvarer, kan du altid købe det secondhand. Ved at gøre det, skåner du miljøet samtidig med du sparer penge. Og selvom det er secondhand, kan du garanteres, at det holder længere end meget andet. 

 Sharedrobes appen har vi samlet de bedste og mest bæredygtige brands, så du nemt kan shoppe tøj, sko og accessories med bæredygtigt fokus til kvinder!

Back to blog