Gå ikke glip af: Swapping Lab by Sharedrobes på Roskilde festival

Gå ikke glip af: Swapping Lab by Sharedrobes på Roskilde festival

Har du et ønske om at forny din garderobe, men har ingen penge på lommen? Så kom forbi Swapping Lab by Sharedrobes under dette års Roskilde Festival, hvor du kan bytte dit tøj til nyt. Et genialt koncept for dig, der gerne vil udforske din stil, uden at det gør ondt i budgettet. Det er nemlig helt gratis, og gavner udover din pengepung også miljøet! 

Roskilde Festival og Tuborgfonden lancerer i år et Cirkulært Laboratorium, hvor iværksættere får mulighed for at teste deres løsninger over for en ung målgruppe i et midlertidigt miljø. Én af disse cirkulære løsninger er Sharedrobes’ tøjbyttemarked. 

Vores garderober er fyldt med tøj, vi ikke bruger. Vi kender det alle. Den smukke kjole bagerst i skabet, som lige er liiiidt for lille. Skjorten, som ikke er din stil længere. Eller nederdelen, hvis farve ikke klær dig. Alt sammen tøj, der bare hænger uden, at det fejler noget. Faktisk viser studier, at hele 30 procent af tøjet i vores garderobe ikke har været brugt indenfor det sidste år, og 70-80 procent er kun brugt op til 3 gange. Altså er der stor værdi at hente, når du bytter tøj med andre – for i fleste tilfælde er tøjet stort set ubrugt!

Køb og salg af genbrug på diverse platforme, har hidtil været den gængse løsning på at få tøj til at cirkulere mellem mænd og kvinder. Dog viser det sig, at denne tilgang ikke kan løse udfordringen med det enorme overforbrug alene, da det er langt fra alt tøj, der ender med at blive solgt som genbrug i dag.

I Swapping Lab by Sharedrobes bytter vi i stedet tøjet med hinanden, og indfrier det fulde potentiale af dét tøj, som allerede hænger i klædeskabet, idet det gives videre til andre og får nyt liv. Ved at bruge dit tøj som valuta kan du bytte din eksisterende garderobe til nye tøjvarer. I bund og grund kan du fornye hele din garderobe uden at bruge en eneste krone! Smartere bliver det ikke! Det giver et mindre miljøskadeligt forbrug – og meget mere glæde. Hvem elsker ikke gratis tøj? 

Sådan fungerer Swapping Lab

  1. Medbring tøj til festivalen, som du vil have byttet.
  2. Find vej til vores Swapping Lab og indlevér tøjet. 
  3. Inden tøjet får nye ejere, bliver det vasket, så det er rent og klar til brug. 
  4. Udvælg nyt tøj svarende til det antal du medbragte, direkte efter du har indleveret dit eget
  5. Se cool ud i festivalens fedeste outfits – hele ugen! Du er altid velkommen forbi at swappe flere gange under festivalens dage.

Godt tip

Vil du ikke medbringe for meget tøj, kan du med fordel udvælge noget, som du ønsker at have på for sidste gang på festivalen, og herefter bytte det til noget nyt. På den måde slipper du for at fylde tasken med tøj, du ikke kommer til at bruge. 

Byt til nyt via Sharedrobes app

Skal du ikke på Roskilde festival, bliver Swapping Lab samtidigt digitaliseret i Sharedrobes appen!! Altså, kan du snart få mulighed for at bytte dit tøj til nyt via Sharedrobes, som lanceres direkte efter festivalen. Udover at swappe tøj, hjælper vores app dig med at administrere og optimere din garderobe digitalt. Det betyder desuden, at du allerede nu kan gå igang med at uploade din garderobe – også de items, som du ønsker at swappe til nyt så snart vi lancerer den nye feature. 

Download appen allerede nu og opret din digitale garderobe, så du er klar til at bytte dig til nogle nye fede outfits – helt kvit og frit. 

LÆS OGSÅ: Sharedrobes are the new black!

Find Swapping Lab by Sharedrobes på festivalpladsen den 27.-30. Juni – åbningstider 11-16.  Vi glæder os til at se dig!

OBS: Den præcise lokation vil blive offentliggjort på vores Facebook– og Instagramprofil. Dog kan vi sige så meget, at du blot skal lede efter ‘The Circular Lab’, og at det findes i en kæmpe lade midt på festivalen areal. Desuden skulle det være det eneste sted på festivalen, hvor der er træer 🌳🌳

Af: Lisa El-Nahas Christensen

Back to blog