En familierejse til Afrika blev startskuddet for Coffee Beanies, der med sine håndstrikkede modeartikler kæmper for at minimere fattigdom i Burundi. Men hvordan opstod ideen, og hvad betyder det, at brandet bygger på princippet om ‘work as the solution’? Få svaret i dette blogpost.
Familieturen til Afrika
Ideen til Coffee Beanies opstod tilbage i 2018, da Aimeé Kjær Kofoed sammen med sin familie rejste rundt i det østafrikanske land, Burundi. Burundi blev af Verdensbanken i 2019 kåret til verdens fattigste land. Selv blev Aimeé på sin rejse mødt af hårdtarbejdende kaffebønder, der hver dag kæmpede en mægtig kamp for at sikre deres egen og deres families overlevelse og en vej ud af ekstrem fattigdom. Selvsagt gjorde de hårde levevilkår stort indtryk. I mødet med forskellige kvindegrupper opdagede Aimeé imidlertid, at en af grupperne havde talent for at strikke. Det blev altså startskuddet for Coffee Beanies, der med sine produkter kæmper for at minimere fattigdom i Burundi.
“Coffee Beanies kæmper mod ekstrem fattigdom. Vi skaber jobs til mennesker, der ellers risikerer at sulte i kaffebjergene i Burundi. Én hue om ugen fordobler chancerne for en hel familie” – Aimeé Kjær Kofoed, CEO og founder af Coffee Beanies

Coffee Beanies – modeartikler der gør en forskel
Coffee Beanies laver modeartikler, der gør det nemt for forbrugeren at gøre en forskel i henhold til fattigdomsbekæmpelse. Coffee Beanies bygger nemlig på princippet om ‘work as the solution’, hvor de burundiske kvinder udrustes til selvhjælp. I praksis betyder det, at den burundiske kvindegruppe samler de mest nødlidende kvinder og træner dem i at håndstrikke modeartikler af høj kvalitet, som markedsføres og sælges i Danmark. På den måde kan kvinderne bedre forsørge sig selv og deres familier som kaffebønder. Foruden brandets særlige fokus på fattigdomsbekæmpelse er også miljømæssig ansvarlighed i højsædet.
Af: Michelle Andersen