BAKANO – upcycled lædertasker med omtanke

BAKANO – upcycled lædertasker med omtanke

BAKANO designer klassiske og tidsløse tasker og punge af upcycled læder. Virksomheden, der drives af Astrid Ågot Nielsen og Wilmar Nieto Carvajal, opstod på baggrund af en vision om at give læder et mere cirkulært liv. Læs mere om brandet og dets spændende rejse i dette blogpost.

Fra ide til handling

BAKANOs rejse startede, da Astrid og Will var en tur på lossepladsen. Her blev parret chokeret over at se en lædersofa blive kværnet i en container. Selv er Will modedesigner og kunsthåndværker og har arbejdet med læder i mere end 25 år. Derfor var han rystet over at se så meget god læder gå til spilde. Efter at have undersøgt det nærmere opdagede parret, at der faktisk bliver smidt tonsvis af god læder ud i Danmark. God læder, som man sagtens ville kunne arbejde videre med og skabe nye produkter ud af. Det var altså her, at ideen til grundlæggelsen af BAKANO opstod. Med et ønske om at give læder et mere cirkulært liv og udnytte dets fulde potentiale. Foruden deres egne styles udover laver brandet også custom designs. På den måde kan man selv være med til at bestemme form, funktioner og farve på en taske.

BAKANO taske
Foto: BAKANO

BAKANO – upcycled lædertasker med omtanke

Alle BAKANOs tasker og punge laves af genbrugt læder på deres værksted i Danmark. I praksis betyder det, at parret sprætter gamle lædersofaer og slidte skindjakker op og syr dem om til lædertasker af god kvalitet og med lang holdbarhed. Således upcycles og genanvendes læderet på en smart måde, der giver det en ny funktion og en højere værdi. På den måde udnyttes læderets fulde potentiale, samtidigt med at man undgår den massive klimabelastning, der følger ved produktionen af nyt læder.

“Det, der er så sindssygt meningsfuldt i at genbruge læder, det er, at når man skal producere læder i første omgang, så er det en kæmpe klimabelastning. (…) Til gengæld har du så et stykke læder, der – hvis det er ordentlig kvalitet og ordentligt produceret – så kan blive ved og ved med at holde. Så det er derfor, vi ser, at det giver så god mening at producere lædertasker af det læder, der allerede er, frem for at skulle til at have ny læder til vores produktion”. – Astrid Ågot Nielsen, co-founder af BAKANO

Alle BAKANO’s fine tasker og punge kan du finde på Sharedrobes!

 

Af: Michelle Andersen

Back to blog