Bæredygtig business med DIMAICHA

Bæredygtig business med DIMAICHA

Vi havde glæden af at mødes med Manisha Shrestha, stifteren af brandet DIMAICHA, da vi var super interesserede i at høre om hele hendes rejse som iværksætter og ikke mindst om hendes produkter, som er lavet via upcycling. DIMAICHA sælger alt fra scrunchies, hårbånd, kjoler mm. Udover hendes at drive DIMAICHA, læser hun også en kandidat på Aarhus universitet.

 

Hvordan og hvornår startede din iværksætterrejse?

Jeg startede i sommeren 2020 med at lave en virksomhedsplan. Siden begyndte jeg at undersøge, hvilke bæredygtige tekstiler jeg kunne bruge, og hvilke leverandører i Nepal der producerer ansvarligt og bæredygtigt. I januar 2021 registrerede jeg så min virksomhed, og herefter begyndte jeg at designe de forskellige produkter, og at sælge. I dag både sælger og promovere jeg mine produkter online.

Hvor lang tid tager det at producere en vare?

Det tager ca. 3-5 dage at lave et design, og derefter finde ud af hvad størrelsen skal være og hvilken tekstil man vil bruge. Så skriver jeg med mine leverandører og vi bliver enige om hvilket design, vil vælger, og så sætter vi gang i produktionen. De små produkter såsom scrunches osv tager selvfølgelig kortere tid end de større.

Er der noget der har overrasket dig ved at starte din egen virksomhed? 

Eftersom jeg er solo founder og den eneste der laver alt arbejdet – både design, kommunikation, foto og digital marketing, kan det godt være svært at balancere det hele. Så til tider må jeg spørge om hjælp. En anden ting der har overrasket mig ved at starte min egen virksomhed, er den til tider følelse af at være helt lost og dermed opleve en følelse af tvivl. Det er en meget speciel rejse, der ikke altid er lige til, og hvor der tit kan opstå udfordringer man ikke havde forventet. Derfor er jeg super glad og taknemmelig for, at jeg har folk i mit netværk, der kan hjælpe mig, når kommer i tvivl. Netværk er key! Og så hjælper det selvfølgelig også en hel del, at man brænder for det man laver og er super passioneret omkring det.

Hvor får du din inspiration?

For mig, har to problemer motiveret mig til at virkeliggøre mit projekt. Det første er miljøet. Fast fashion bidrager med 20% af det globale waste problem, og det mener jeg at både nye og eksisterende forretninger skal tænke over. Enten kan vi lave tøj af bæredygtige fibre som hamp, bambus og økologisk bomuld, som er bionedbrydeligt fra begyndelsen eller vi kan upcycle vintage tøj, overskydende tekstiler og på denne måde reducere det globale problem med tøjspild og tekstil affald. Vi bruger både bionedbrydelige naturfibre og upcycle tekstiler som f.eks. vintage saris og overskydende tekstiler til at lave tøj og tasker helt unikt. Den anden motivationsfaktor er det sociale problem. Jeg er født og opvokset i Nepal, indtil jeg blev 18. Jeg føler mig ansvarlig for at bidrage til det nepaleske samfund. I Nepal er de fleste kvinder hjemmegående mødre, og de er tvunget til at være finansielt afhængige af deres mænd. Det er derfor, at jeg vælger at have et fokus på nepalske kvinder og kvindelige iværksættere for at give dem en vis styrke, nye job muligheder og generelt ar hjælpe de lokale virksomheder.

Hvordan ser din supply chain ud?

For mine upcycle produkter har jeg samarbejdet med en kvindelig nepalsk iværksætter, som sikrer kvaliteten af vores upcycle produkter. Jeg sender designs til hende og så bliver vi enige om det endelige design ved at lave forskellige samples. De vintage saris vi bruger er omhyggeligt håndplukket fra NGO’er og secondhand butikker. Derefter bliver det vasket og ”upcyclet” til de unikke accessories vi har, hvilket sker i Kathmandu. Vores hår accessories er altså håndlavet af nepalske kvinder. Til sidst samler vi alle produkterne og sender dem til Danmark for på denne måde også at reducere antallet af afsendelser.

I kan se alle hendes super lækre produkter inde på Sharedrobes!

Back to blog