Skip to content

Bland for +400 DKK og få 25% i rabat! <3

Anna Kjær Voss om tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag

Anna Kjær Voss om tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag

Mange danske forbrugere giver udtryk for et ønske om en mere bæredygtig hverdag. Det viser adskillige videnskabelige undersøgelser, foretaget af blandt andet Landbrug & Fødevarer, Retail Institute Scandinavia samt Yougov og Miljømærkning Danmark. Imidlertid kan det for mange opleves som noget af en udfordring at blive klogere på, hvordan man egen adfærd kan agere mere bæredygtigt i sin hverdag. Så hvordan kommer man selv igang, hvis man ønsker en mere bæredygtig livsstil? Det spørgsmål vil formidler om bæredygtig omstilling Anna Kjær Voss forsøge at besvare i dette blogpost. 

Fra oplysning til handling

Miljøforurening og klimaforandringerne har ikke altid været lige så veldokumenterede temaer, som vi ser dem i dag. Ej heller har disse temaer indtil for et årti siden fyldt tilstrækkeligt på den politiske dagsorden. Selv startede Annas interesse for en mere bæredygtig hverdag allerede for mange år siden, da hun blev opmærksom på den væsentlige miljøforurening, som menneskers adfærd forårsager på vores fælles hjem, nemlig kloden. Denne oplysning blev altså startskuddet for Annas fremtidige beskæftigelse. I dag er Anna selvstændig og arbejder til dagligt med formidling af bæredygtighed, hvor hun blandt andet holder foredrag og workshops om broderi og visible mending. Derudover er hun også aktiv på sin hjemmeside Klimamusen.dk og særligt på sin Instagram-konto @klimamusen. Her fremhæver hun tal og fakta om bæredygtighed, samt giver tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag til et ligesindet community af følgere med interesse for bæredygtighed.

Ansvarligt tøjforbrug

De mange tips og tricks spænder bredt og vedrører alle aspekter af hverdagen. Det vil sige, alt lige fra ansvarligt tøjforbrug til affaldssortering og sunde kostvaner. I forhold til sit eget tøjforbrug køber Anna meget af sit tøj brugt. Opstår behovet for at købe nyt, benytter hun sig som udgangspunkt af modebrands med bæredygtigt fokus, hvor både kvalitet og mere miljøvenlig produktion er i højsædet. Derudover har hun fokus på at skåne sit tøj under vask samt at reparere tekstiler, der skulle gå i stykker. 

En mere bæredygtig hverdag – sådan kommer du igang

Vil du som forbruger gerne vil blive klogere på, hvordan du gennem egen adfærd kan agere mere bæredygtigt i hverdagen, har Anna nogle gode tips til dig:

“Begynd med det, der er nemmest for dig. Hvis det er tøjet, så begynd der. Hvis det er maden, så begynd der – eller hvis det er at droppe flyture, så begynd der. Når det så er blevet en god vane, så kan du gå videre med det næstnemmeste. Og så vil jeg anbefale at læse nogle bøger, se nogle dokumentarer og/eller følge nogle profiler på sociale medier, der handler om bæredygtig omstilling. Men vær altid kritisk og kig i de kilder, som der bliver refereret til. Hvis der ikke er angivet kilder, så spørg eventuelt til dem.” – Anna Kjær Voss

Back to blog