8 ‘dos and don’ts’ til tøjvalg på Roskilde festival

8 ‘dos and don’ts’ til tøjvalg på Roskilde festival

Roskilde festival vil altid efterlade dig med gode og sjove minder. Dog kræver det en veludført planlægning således, at dårligt tøjvalg eller sko, der gnaver, ikke ødelægger din festivaloplevelse. 

Her finder du den ultimative guide til det rigtige tøjvalg på Roskilde festival. 

DON’T

Der er ingen grund til at medbringe en stor rygsæk. Du har ikke lyst til at blive tynget af en kæmpe taske, fyldt med alt, hvad du måtte ønske i løbet af dagen. Det vil kun gøre dig utilpas, og vil forhindre dig i at danse og have det sjovt. Tag i stedet en mindre skuldertaske eller bæltetaske med, som kan rumme de essentielle ting: Telefon, pung, en lille vandflaske, solcreme og håndsprit. Mere har du ikke brug for. 

DO

Kasket, bøllehat, solhat, cowboy hat, sombrero – det er sådan set lige meget, hvilken form for hat du medbringer, men når man er udendørs en hel uge, kan det være rart med lidt skygge til ansigtet. 

DON’T

Hvide bukser eller generelt hvide underdele er et absolut no go. Selvom det måske fuldender dit outfit med et par sprøde hvide jeans, ser det knap så fedt ud, når de er fyldt med mudder og græs. Tag hellere en mørkere underdel på, der lettere kan skjule pletter og snavs, som er uundgåeligt at få på sig under festivalen. 

DO

Du kan ikke tage på Roskilde festival uden et par seje solbriller. Intet er for farverigt, stort, småt eller skørt. Valget af solbriller er måske ikke noget du tænker over, men du vil værdsætte et par gode solbriller når solen titter frem – og så fuldender de altid et godt outfit. 

DON’T

Klipklapper og generelt tynde, flade sandaler vil du inderligt fortryde, at du har taget med. Du får ømme fødder af de dårlige såler, og samtidigt er dine fødder ekstra udsatte for at blive trampet på. Og lad os for Gud skyld unddgå en tur til samaritterne grundet dårligt fodtøj. 

DO 

Vi kender alle den danske sommer, og ved at den kan være meget omskiftelig. Derfor er det en god idé at medbringe en regnjakke eller et regnslag, så du ikke bliver helt genemblødt, når regnen skyller ind over festivalen. 

DON’T 

Designertøj og generelt tøj, som du ville være ked af at miste eller ødelægge, bør du lade blive hjemme. Der er stor risiko for, at dit tøj går i stykker, bliver væk eller får pletter på, som ikke kan komme af. Så hvis du vil blive ked af ikke at få tøjet med hjem, er det bedre ikke at medbringe det. 

DO

Vigtigst af alt: Tag det tøj på du elsker, og som du føler dig komfortabel i. I sidste ende handler det om, at du har det sjovt og nyder festivalen.

Hvis du alligevel ender med at fortryder dit medbragte tøj, kommer Sharedrobes på Roskilde festival i år med et Swapping Lab. Her kan du forny din garderobe, uden at bruge en eneste krone ved at bytte dit tøj til nyt. Har du således ikke det rigtige tøj med på festivalen kan du nemt bytte dig til noget nyt. 

Følg med på vores Facebook og Instagram for mere information om vores Swapping Lab, samt opdateringer undervejs på festivalen.

Af: Lisa El-Nahas Christensen

Back to blog