Tips til en mere bæredygtig garderobe

Tips til en mere bæredygtig garderobe

De seneste 6 år har samfundet ændret sig radikalt, og bæredygtighed og klima er blevet et af de mest omdiskuterede emner på alles læber. Vi er blevet langt mere bevidste om konsekvenserne af vores adfærd for miljøet, både nu og i fremtiden. 

Denne åbenbaring har vist sig at have en positiv indvirkning på modebranchen, der de seneste år har arbejdet på at opdrive mere tøj lavet i bæredygtige og/ eller genanvendte materialer for at reducere vores massive CO2 udslip.

Vi som forbruger, kan også være med til at gøre en forskel ved blot at starte i de små. For selvom det ofte er en længerevarende proces at skabe mere bæredygtige forbrugsvaner, kan selv den mindste bevidste handling føre til store forandringer. Tøj er, som mange nok ved, en af de største klimasyndere. Derfor har vi i dette blogindlæg har samlet en række tips og tricks til en mere bæredygtig garderobe.

Kvalitet frem for kvantitet

Et begyndende step mod en mere bæredygtig garderobe er at blive mere bevidst om, hvad man reelt set har brug for. Oftest styres vi af et lystbetonet forbrug, hvad angår tøj, hvorfor vi i de fleste sammenhænge ender med at handle udelukkende ud fra inspiration og tilfældigheder. Det fører i fleste tilfælde til et overforbrug af unødvendigt tøj, som efter få ganges brug, havner bagerst i klædeskabet. Studier viser faktisk, at hele 60% af vores garderobe stort set aldrig bliver brugt! I stedet bør man fokusere på at skabe en god basisgarderobe med holdbare kvalitets items, som man kan bruge igen og igen, og som kan styles på mange forskellige måder. På den måde kan man være med til at reducere produktionen af fast fashion. Ifølge en undersøgelse foretaget af WRAP vil en forøgelse af et tøjs brugstid med 9 måneder reducere den årlige CO2-udledning samt vandforbrug med 20-30%. We can do this!

Køb brugt

At købe brugt har mange fordele. Foruden at være med til at skåne miljøet er det som oftest også meget billigere at købe pre-loved items. Du får dermed langt mere for dine penge, samtidigt med at bidrager til at gøre modeforbruget mere cirkulært. What’s not to like? 

Efter brug – donér, videresælg, byt eller recycle

I stedet for at smide det tøj ud, som du ikke længere bruger eller kan passe, kan du med fordel donere eller videresælge det, således at andre kan få glæde af det. Er tøjet derimod gået i stykker, blevet forvasket eller andet, er det nu flere steder muligt at sende dit tøj til genanvendelse.

Hvad er dine bedste tips og tricks til en mere bæredygtig garderobe? Del dine ideer og erfaringer med os i kommentarfeltet!

Tilbage til blog