Signe Hansens guide til wardrobe minimalism

Signe Hansens guide til wardrobe minimalism

Forleden dag havde vi i Sharedrobes fornøjelsen af at interviewe influencer og stylecoach Signe Hansen (@useless_dk) om hendes tilgang til tøjforbrug og wardrobe minimalism. I ønsket om at yde et væsentligt bidrag til den bæredygtige udvikling af modebranchen hjælper Signe i dag forbrugerne med at få styr på deres garderobe. Dette ved hjælp af en minimalistisk tilgang til tøjforbrug, hvor funktionalitet og intentionalitet står i centrum. Men hvad er wardrobe minimalism, og hvordan kommer du selv i gang med at opbygge en funktionel garderobe, der skaber glæde?

Et bæredygtigt mindset

Signes mere bæredygtige tilgang til tøjforbrug opstod, da hun efter at have set dokumentaren The True Cost på Netflix i år 2015 blev mere bevidst om modebranchens negative indvirkning på vores planet. Selv er hun tidligere tøjdesigner og har førhen siddet i den kommercielle modebranche. Det var indtil det gik op for hende, at det ikke var sådan, hun så sig selv bidrage til modebranchen. I ønsket om at yde et positivt bidrag til den bæredygtige udvikling af modebranchen skiftede hun både profession og mindset. I dag er Signe passioneret om at hjælpe forbrugerne med at blive mere bevidste om og intentionelle omkring det tøj, de bringer ind i deres garderobe.

Når nyt tøj skal tilføjes til Signes egen garderobe, spiller en række kriterier ind. Nemlig at tøjet så vidt muligt kommer fra brands med mere bæredygtigt fokus, at tøjet er af god og holdbar kvalitet, samt at det opfylder et konkret behov i garderoben og nemt kan sættes sammen med det tøj, hun har i forvejen. Fælles for disse kriterier er, at funktionalitet og intentionalitet står i centrum for købsbeslutningen. 

Wardrobe minimalism

Selv beskriver Signe sig som en wardrobe minimalist. Af mange misforstås begrebet til at være et kvantificerbart koncept, hvor det gælder om at indskrænke sin garderobe til et begrænset antal items. Dette er imidlertid ikke essensen af det at være en garderobe-minimalist.

“Det handler ikke om, hvor mange stykker tøj man har i sin garderobe. Det er vigtigt, at man ikke bliver for fokuseret på tal. Der skal bare være en overensstemmelse mellem dit liv og det tøj, du har i din garderobe. Det handler altså om at skære det overflødige fra” – Signe Hansen

Hvad betyder det så, at funktionalitet og intentionalitet udgør kernen af wardrobe minimalism? Hvis du eksempelvis sjældent deltager i fine selskaber, nytter det altså ikke noget, at din garderobe primært udgør selskabskjoler. Hvis du som oftest tager dig selv i at række ud efter trøjer med mere neutrale farver, giver det måske mening at skære ned på antallet af farverige trøjer. Essensen er overensstemmelse. Der er utallige fordele ved at være en såkaldt wardrobe minimalist. Særligt tiltalende er det for mange, at man lærer sin egen stilpersonlighed og egne behov at kende – og ikke mindst at handle derudfra. Dette er fundamentet for en funktionel garderobe, der skaber glæde.

Wardrobe minimalism – sådan kommer du i gang

Hvor giver så det mening at starte henne, hvis man selv ønsker at tage første skridt mod en mere bæredygtig tilgang til tøjforbrug? Til dette spørgsmål har Signe et afgørende tip til dig.

“Lav en form for garderobetjek på dig selv. Find ud af, hvad din stilpersonlighed er. Ens stil er ikke nødvendigvis statisk. Den ændrer sig hele livet. Det kan være, at du får nyt job eller at du bliver forælder. Din krop ændre sig måske. Der sker nogle ting, der gør, at din stil ændrer sig. Men find ud af hvad din livsstil er nu og her, og hvilke behov din garderobe skal opfylde for dig. Prøv så at forene det. Det vigtigste er, at der er en overensstemmelse mellem dit liv og din garderobe”. – Signe Hansen

Er du ligesom os også blevet inspireret til at give wardrobe minimalism et skud? Del dine tanker med os i kommentarfeltet.

 

Af: Michelle Andersen

Tilbage til blog