Sharedrobes’ bæredygtighedskriterier – sådan vælger vi vores forhandlere

Sharedrobes’ bæredygtighedskriterier – sådan vælger vi vores forhandlere

Bæredygtighed er på alle måder et vidt begreb. Der eksisterer mange definitioner, og det kan føles helt umuligt at navigere i de mange variationer. Denne udfordring afhjælpes ikke af det faktum, at nogle modevirksomheder intentionelt markedsfører dem selv og deres aktiviteter på en misvisende måde, der får dem til at fremstå mere bæredygtige, end de i virkeligheden er. I Sharedrobes mener vi, at det skal være lettere for den bevidste forbruger at træffe mere bæredygtige valg, når nyt tøj skal tilføjes til garderoben. Når du shopper i appen, kan du derfor være sikker på, at alle vores forhandlere og deres produkter lever op til en række ambitiøse bæredygtighedskriterier. Det giver god samvittighed! Er du nysgerrig på, hvordan vores bæredygtighedskriterier ser ud, og hvilke krav de stiller til vores forhandlere? Så læs med her.

Ansvarlig produktion

Et produkt kan ikke siges at være bæredygtigt, blot fordi materialet eksempelvis er 100% økologisk materiale. Det er der desværre mange forbrugere, der falder for. Imidlertid spiller mange andre faktorer ind, når det skal vurderes, om et brand og deres produkter kan siges at have en ansvarlig produktion. Gør virksomheden eksempelvis noget for aktivt at reducere vandforbruget og spild af tekstilmateriale under produktionen?

Kvalitet og holdbarhed

God kvalitet og holdbarhed er et must! Det nytter ikke noget, at eksempelvis et par jeans mister farven efter en enkelt sæson, eller at syningen på en top er gået op efter bare få vaske. Hvis tøj skal kunne karakteriseres som værende bæredygtigt, er det altafgørende, at tøjet er slidstærkt og derfor kan holde i adskillige sæsoner eller endda år. På den måde kan tøjet skabe glæde for dets ejer i længere tid. Det støtter Sharedrobes op om.

Produkternes livscyklus

Adskillige modevirksomheder glemmer at tage hele deres produkts livscyklus i betragtning. Én ting er, at en ansvarlig produktion er gået forud for et produkts tilblivelse. Men hvad skal der ske, når produktet er købt, brugt og ejeren så ønsker at skille sig af med det? Hos Sharedrobes er det en forudsætning, at vores forhandlere tænker bæredygtighed ind i hele et produkts livscyklus. Kan det brugte produktet nemt deles med andre eller videresælges som second hand? Kan det brugte produkts materiale nemt genavendes eller downcycles? Kun ved at indtænke hele et produkts livscyklus sikres en mere bæredygtig forretningsmodel.

Socioøkonomiske og etiske forhold

Modevirksomheder skal sikre, at deres medarbejdere har fair vilkår på arbejdspladsen. Derfor er fair lønninger, trygge arbejdsforhold og socioøkonomisk diversitet på arbejdspladsen et krav. Nogle modevirksomheder går også skridtet videre. Det kan være, at de donerer en procentdel af deres indtægter til et donationsprogram eller støtter op om sociale projekter i deres fabrikkers lokalområder.

Bæredygtighed er et bredt koncept. Hvordan mener du, at modevirksomheder bør bære sig ad med at blive mere bæredygtige? Del dine tanker med os i kommentarfeltet!

 

Af: Michelle Andersen

Tilbage til blog