Kristina Madsen om de mange fordele ved upcycling

Kristina Madsen om de mange fordele ved upcycling

Måske har du hørt begrebet ‘upcycling’ før. Upcycling betyder dybest set, at noget materiale genbruges på en smart måde, der giver materialet nyt liv, en højere værdi og en ny funktion. Men hvad er de mange fordele ved upcycling, og kan alle gøre det? Det vil upcycling-entusiast Kristina Madsen hjælpe os med at gøre dig klogere på i dette blogpost. 

Upcycling – kan alle gøre det?

Upcycling kan ved første øjekast godt virke som en praksis, der forudsætter dygtighed og som kun de mest kreative sjæle bør kaste sig ud i. Den fordom vil vi rigtig gerne prøve at gøre op med i dag. For faktisk er upcycling slet ikke så kompliceret og utilgængeligt, som man måske skulle tro – eller frygte. 

Udstyret blot med nysgerrighed og sytråd kastede den 47-årige socialpædagog Kristina Madsen sig for tre år siden ud i at upcycle uudnyttede tekstiler for første gang. Siden da har hendes interesse for upcycling og en mere bæredygtig hverdag kun vokset sig større. I dag poster Kristina regelmæssigt billeder på sin Instagram-konto @brugtilnyt af hendes fine upcyclede items, der omfatter alt lige fra bumbags til jakker og veste. Kontoen er tænkt som inspiration til et community af ligesindede følgere med interesse for upcycling og mere bæredygtig mode. Og alle kan være med! Selv har Kristina bare kastet sig ud det:

“Jeg brænder især for upcycling og redesign. I min optik findes så meget lækkert tøj og stof derude i verden, der bare venter på at blive forvandlet. Det er et forsøg på at tænke mere bæredygtigt. Inspirationen finder jeg mange forskellige steder, og elsker også at designe mit eget. Det må gerne være lidt anderledes og skævt personligt udtryk – så det forsøger jeg at skabe i nogle af mine kreationer. Det handler om at eksperimentere, lege og øve sig i en proces, og jeg lærer en masse ved at kaste mig ud i det som relativ nybegynder” – Kristina Madsen.

Fordelene ved upcycling

Ingen tvivl om, at der er mange fordele ved upcycling. Først og fremmest er upcycling en genial måde at bruge sin kreativitet til at lave nye og unikke modeartikler ud af uudnyttet tekstilmateriale. Dertil kommer, at upcycling af tekstilmaterialer er med til at skabe et mere bæredygtigt og cirkulært tøjforbrug. Selv har Kristina sjældent købt nyt tøj, siden hun er begyndt at upcycle. Så står du selv og overvejer at prøve kræfter med upcycling, er der mange fordele at have i mente! Og du kan helt sikkert hente en masse gode råd, tips og tricks på Kristinas Instagram-konto.

Er du blevet inspireret til at kaste dig ud i at upcycle uudnyttede tekstiler til nyt? Del dine tanker med os i kommentarfeltet!

 

Af: Michelle Andersen

Tilbage til blog