Camilla Kaspersens ultimative wardrobe hack – derfor er det genialt at vakuumpakke sit tøj

Camilla Kaspersens ultimative wardrobe hack – derfor er det genialt at vakuumpakke sit tøj

I weekenden var vi på besøg hos modeglade Camilla Kaspersen, der grundet mange års beskæftigelse i modeindustrien har akkumuleret store mængder kvalitetstøj. I ønsket om at skabe en tøjgarderobe, der både var spændende og overskuelig, begyndte Camilla at eksperimentere med vakuumpakning. I dag er tøjkriser og hyppige shoppingture en del af fortiden. I stedet nyder Camilla godt af sin garderobe, hvor hvert item år efter år formår at give hende en wauw-følelse. Det kan hun takke sin egen kreativitet for. Camilla gør nemlig brug af et overraskende wardrobe hack til at organisere sin garderobe – vakuumpakning. Men hvordan opstod ideen, og hvilke fordele har det egentligt at vakuumpakke sit tøj?

Sådan opstod ideen

Ideen om vakuumpakning opstod, da Camilla for et år siden flyttede ind i en lille københavnerlejlighed med begrænset garderobeplads. Her gik det for alvor op for hende, hvor meget tøj hun faktisk ejede. En drastisk beslutning blev taget, Camilla ville intet nyt tøj købe det næste år. I stedet ville hun udelukkende bruge det tøj, hun allerede havde.

“Det er jo dejligt at have en masse lækkert tøj at skifte ud med. Men nogle gange skal man også bare sætte en stopper for det. Jeg har nok, så hvorfor ikke bruge det, jeg har? Min stil er forholdsvis klassisk. Jeg har tøj, som jeg har haft i 8 år. Nu er jeg 31 år, så det er mange år at have tøj i, som jeg tager frem igen og igen” – Camilla Kaspersen

Fordele ved at vakuumpakke sit tøj

Eksperimentet betalte sig! I dag nyder Camilla godt af en sæsonbetonet tøjgarderobe, hvor alle items er aktuelle og giver hende en wauw-følelse. Når det er vinter, har hun udelukkede sit vintertøj i sit klædeskab, mens alt sommertøj puttes ned i kælderen. Ikke alene har det resulteret i færre tøjkriser. Camillas behov for at købe nyt er dalet drastisk. I stedet prioriterer hun at have de ting i skabet, som giver mening i forhold til sæsonen. 

Det har været mega fedt for mig. Når man lægger tøjet ned i kælderen og har haft det dernede i et halvt år – jamen, så når man tager tøjet op igen, føles det som helt nyt tøj. Fordi man ikke har set på det i lang tid. Det er en fed måde at gøre det på – for at gøre sit tøj aktuelt” – Camilla Kaspersen

Vakuumpakning – sådan gør man! 

Ønsker du ligesom Camilla at vakuumpakke dit tøj, har hun tre essentielle tips. Først og fremmest er det en god ide at købe vakuumposer med en tykkelse, der gør dem genavendelige. På den måde kan du bruge de samme poser til vakuumpakning igen og igen. Som det næste anbefales det at sortere sit tøj efter kategorier. Eksempelvis bør bukser og kjoler ligge i separate vakuumposer. Det gør det let og overskueligt for dig at navigere i dine vakuumposer. Som det sidste anbefaler Camilla at undgå for mange lag i den enkelte vakuumpose. Eftersom poserne er gennemsigtige, gøres det nemt og overskueligt for dig at holde styr på indholdet af vakuumposerne. Når dit tøjet er sorteret, som du gerne vil have det, er du klar til at vakuumpakke det. 

Placer først tøjet i vakuumposer. Luk derefter posen i, og åbn så ventilen på siden af posen. Tag nu en støvsuger, og sug al luften ud af posen, så tøjet bliver sammenpresset og fylder mindre. De fyldte vakuumposer kan nu placeres på loftet, i kælderen, eller hvor end det giver mening for dig. Du kan nu – ligesom Camilla – nyde godt af en aktuel tøjgarderobe, hvor alle items har værdi for dig her og nu. Slut med tøjkriser og uoverskuelige klædeskab!

Er du ligesom os også blevet inspireret til at vakuumpakke dit tøj? Del dine tanker med os i kommentarfeltet!

Af: Michelle Andersen

 

Tilbage til blog